Collecteweek KWF in Dronten dit jaar zonder collectebus

Algemeen

Dronten, 20 augustus - Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Dronten weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm: zonder collectebus, maar met een donatiekaart. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt Gert Schoterman, voorzitter van collecteteam Dronten. “We hopen dan ook dat Drontenaren gul geven.”

Op de donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen, staat een QR-code afgebeeld. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een gift overmaken. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.

1 op de 3 krijgt kanker

Gert Schoterman is blij dat de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden: “Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.”