De gevolgen van verharde tuinen.
De gevolgen van verharde tuinen. Aline Dassel

Dubbel en Dwars Dronten | Operatie Steenbreek

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Ons klimaat verandert. Dat hebben wij de afgelopen weken weer ten volle kunnen ervaren. Wij worden geconfronteerd met ongekende hitte, langdurige droogte, maar ook met extreme neerslag.

Operatie Steenbreek (zie: www.steenbreek.nl) is opgezet om inwoners te informeren over de gevolgen van verharde tuinen en deze inwoners over te halen tuintegels te vervangen door groen. Waar mogelijk worden stenen vervangen door groen zodat het water makkelijker de grond in kan.

Inmiddels doen meer dan 80 gemeenten in Nederland mee aan het initiatief Operatie Steenbreek. De gemeente Dronten heeft zich als enige gemeente in Flevoland niet aangesloten bij dit initiatief.

Dronten blijft ook achter waar het gaat om het verlenen van subsidies aan inwoners voor het vergroenen van daken. Ook hier weer: meer dan 80 gemeenten in het land stimuleren via subsidies hun inwoners voor diverse vergroenende oplossingen waaronder het aanleggen van groene daken en groene gevels.

Het wordt tijd dat de Drontense politiek uit de zomerslaap komt en er voor gaat zorgen dat ook onze gemeente zich aansluit bij de Operatie Steenbreek en net als vele andere gemeenten in het land met een subsidieregeling komt voor het vergroenen van tuinen en daken.

Dubbel en Dwars Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden