Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente vervangt ambtenaar na bedreiging rond studentenhuizen Dronten-noord

112 de regt

DRONTEN - De ambtenaar die in overleg was met de bewoners van Dronten-noord over het terugdringen van het aantal studentenwoningen in de wijk is bedreigd. Deze medewerker is onmiddellijk van de zaak afgehaald en in plaats daarvan heeft de gemeente nu een externe medewerker ingehuurd.

De gemeente bevestigt dat de bedreiging heeft plaatsgevonden en dat er aangifte is gedaan bij de politie. Overige vragen over dit onderwerp worden niet beantwoord: „Verdere details kunnen wij hierover niet geven, ook in het belang van het onderzoek.”

40.000 euro

De gemeente heeft nu een externe adviseur aangesteld. Die moet fungeren als contactpersoon tussen de inwoners van Dronten-noord, diverse instellingen en de gemeente. Die nieuwe contactpersoon kost de gemeente 40.000 euro.

De gemeente probeert het aantal studentenwoningen in het gebied rond De Morinel en De Oeverloper terug te dringen. Wethouder Peter van Bergen wil ze uitkopen, maar daar zit nog weinig schot in. „Dit project bevindt zich nu in de fase van onderhandelingen met de eigenaren van studentenwoningen in Dronten-noord”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.

Studentenhuisvesting