Arjan ten Hove
Arjan ten Hove © Ar Nieuwland

Swift’64 recht de rug na debacle van dinsdag: 0-1 tegen Batavia’90

Sport

Verslag geschreven door Swift’64:

SWIFTERBANT - Swift’64 verloor vanmiddag in een mooie, spannende wedstrijd met 0-1 van Batavia’90. Vooraf werd er, na de wedstrijd tegen Asv Dronten nog niet veel gegeven voor de kansen van de Swifterbanters. Maar het werd een echte wedstrijd, weliswaar met de nadruk op oefenen en voorbereiding voor de echte compeIIes. Met het missen van een penalty kwam de 1-1 helaas niet op het scorebord.

Trainer Arjan ten Hove: „In het perspecIef van de vooraf ingeschatte krachtsverhoudingen heeft het team een prima resultaat geboekt.”

Rond het veld was het gezellig druk. Veel mensen moeten nog wennen aan de, soms tegenstrijdig lijkende, coronaregels. Maar de organisatiee was goed voorbereid, de toeschouwers (zowel Batavia- als Swiftpubliek) waren in een opperbeste stemming. Met duidelijke communicaIe, markering van staanplaatsen en regelmatig een herinnering door de omroeper van dienst gaf het opvolgen van de corona-regels vrijwel geen problemen.

De organisatie denkt dat vanmiddag een standaard is gevestigd, die bij de komende wedstrijden ook voor het publiek helder is. Acceptatie van de regels is daardoor eenvoudiger.