EuroParcs resort Zuiderzee.
EuroParcs resort Zuiderzee. ©maartenheijenk.nl

Onderzoek naar criminaliteit in vakantiehuisjes: „Parken vitaal en veilig maken”

112

DRONTEN - De gemeente Dronten is bezig met het voorbereiden van ‘de integrale aanpak naar onrechtmatige en ondermijnende activiteiten op recreatieparken’. Het gemeentebestuur maakt zich zorgen over wat er in de vakantiehuisjes allemaal gebeurt.

Permanente bewoning van recreatiewoningen gaat volgens B en W landelijk vaak samen met belastingontduiking, witwassen, vormen van fraude, ondermijning en mensenhandel of uitbuiting. Vorig jaar schreef het college daarover: „Permanente bewoning kan leiden tot slechte leefomstandigheden, verstoring van natuur, criminaliteit, overlast en onveiligheid en is een voedingsbodem voor ondermijnende activiteiten.”

De gemeente Dronten heeft sinds februari een beleidsadviseur veiligheid en ondermijning. Na zijn inwerkperiode gaat deze ambtenaar nu aan de slag met de vakantiehuisjes. Het gemeentebestuur schrijft daarover „Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van deze activiteiten om te komen tot een pakket van maatregelen om de parken vitaal en veilig te maken en te houden.”

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden