Afbeelding

RIVM meldt over de afgelopen week drie coronabesmettingen in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is lang gevrijwaard gebleven van nieuwe officieel geregistreerde coronabesmettingen. In haar overzicht van de afgelopen week meldt het RIVM echter dat drie inwoners positief getest zijn op COVID-19.

Na 27 juni werden er ruim zeven weken geen Drontenaren positief getest op corona. Op 17 augustus was er voor ’t eerst weer een besmetting en de afgelopen week dus drie. Er werden geen Drontenaren met corona opgenomen in een ziekenhuis en er waren geen coronagerelateerde sterfgevallen.

COVID-19 patiënten

Per gemeente van 12 tot en met 25 augustus 2020:

  • Almere: 119
  • Lelystad: 20
  • Dronten: 4
  • Noordoostpolder: 3
  • Urk: 2
  • Zeewolde: 0

Update RIVM

Dinsdag 25 augustus, 14:00 uur

Afgelopen week zijn er 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 425 meldingen minder dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 84 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 34 meer dan vorige week.

Deze week zijn 32 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 16 meer dan in de week er voor. Zie het nieuwsbericht Lichte daling aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen

In de afgelopen week hebben ruim 140.000 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, bijna 38.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week licht gedaald naar 2,5%. Het reproductiegetal ligt rond de 1.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden