Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Oefenvoetbal: BAS weet zich te herstellen, Swift wint in Marknesse

Sport

DRONTEN - BAS, Swift'64 en Reaal Dronten kwamen dinsdagavond met wisselend succes in actie. Eerstgenoemde speelde met 4-4 gelijk tegen EFC'58, terwijl Swift'64 met 0-4 won van SVM. Reaal Dronten ging met 2-0 onderuit bij Zeewolde.

BAS en vierdeklasser EFC'58 maakten er een spectaculair avondje van. De gasten uit Ermelo lieten er in het eerste deel geen twijfel over bestaan, want binnen de kortste keren was er een flinke voorsprong. Bij rust keek BAS tegen een 0-4 achterstand aan, maar na de onderbreking was alles anders. Via Mike Geres en Jesper Claassen werd het al snel 2-4, waarna Martin Wubs de comeback compleet maakte. Hij werkte knap de 3-4 winnen en een fraaie vrije trap zorgde voor een 4-4 eindstand.

Swift wint wel

Competitiegenoot Swift'64 boekte een overwinning. De ploeg van trainer Arjan ten Hove was op bezoek in Marknesse veel te sterk voor SVM. Thim Verhoeven was tweemaal trefzeker, Bas van Spronsen pikte een doelpuntje mee en ook Jesse Jagesar scoorde. Swift won met 0-4, de tweede overwinning van deze voorbereiding.

Reaal Dronten moest haar meerdere erkennen in Zeewolde. De Drontenaren wonnen afgelopen weekend nog met dubbele cijfers, maar gingen ditmaal met 0-2 onderuit.