Grondverkopen in de wijken De Gilden en Het Palet afgerond of in eindfase
Grondverkopen in de wijken De Gilden en Het Palet afgerond of in eindfase Yvo Sajet

Grondverkopen in de wijken De Gilden en Het Palet afgerond of in eindfase

Gemeente

DRONTEN - De grondverkopen van de wijken De Gilden en Het Palet zijn afgerond of in de eindfase. Dat meldt de gemeente Dronten. „Tot nu toe zijn er 23 woningen verkocht waarvoor de levering in 2020 plaatsvindt. Voor 113 woningen ligt er een optie of is de overeenkomst getekend.”

In haar overzicht van de grondexploitatie in 2020 voor wat betreft woningbouw schrijft het gemeentebestuur verder dat de Havenkade (127 woningen) voor een groot deel bouwrijp is gemaakt. De eerste 31 woningen (vrije sector huur) worden momenteel gerealiseerd. Projectontwikkelaar Van Wijnen heeft aangekondigd dat de eerste huurders direct na de zomervakantie de sleutels ontvangen. De verkoop van de eerste 56 koopwoningen gaat in september van start.

Biddinghuizen en Swifterbant

Het gemeentebestuur constateert dat de verkoop in De Graafschap in Biddinghuizen (231 woningen) redelijk loopt, zowel bij de projectmatige als de particuliere kavels: „Voor 42 woningen ligt er een optie of is de overeenkomst getekend.”

„Voor de verkoop van de laatste kavels binnen Bloemenzoom wordt in samenwerking met de lokale makelaars een verkoopstrategie voorbereid”, aldus het college over de nieuwbouwwijk in Swifterbant.