Gemeente Dronten coulant bij opties voor de aankoop van bedrijventerreinen
Gemeente Dronten coulant bij opties voor de aankoop van bedrijventerreinen Yvo Sajet

Gemeente Dronten coulant bij opties voor de aankoop van bedrijventerreinen

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten had voor dit kalenderjaar de verkoop van 16.580 vierkante meter aan bedrijfsgrond begroot. Op dit moment is bijna de helft daarvan verkocht. Daarnaast liggen er verschillende reserveringen en opties.

Op het bedrijventerrein Poort van Dronten is bijna 2.500 vierkante meter verkocht voor de vestiging van de Febo en Subway. Op Business Zone Delta is tegen de 5.700 vierkante meter verkocht voor een laboratorium voor agrarische analyses. Beide projecten zijn momenteel in aanbouw.

Coulant

Daarnaast zijn er dus verschillende opties en reserveringen. De gemeente is vanwege de coronacrisis coulant tegenover de geĆÆnteresseerde bedrijven. Zo kunnen opties kosteloos met drie maanden worden verlengd.

Er liggen opties voor vier percelen van in totaal 33.200 vierkante meter. Daarvan is 72% voor een bedrijf dat zich wil vestigen op bedrijventerrein Tarpan in Swifterbant. Daarnaast zijn er kleinere opties voor Business Zone Delta, Poort van Dronten en Oldebroekerweg (Biddinghuizen). Ook liggen er drie reserveringen: voor Business Zone Delta, Poort van Dronten (13.700 m2) en Tarpan (9.600 m2).

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden