Jodi de Boer scoorde zaterdag.
Jodi de Boer scoorde zaterdag. Ā©maartenheijenk.nl

Uitgedund asv Dronten speelt gelijk bij competitiegenoot Unicum

Sport

DRONTEN - Een overwinning leverde het niet op, maar toch zette asv Dronten zaterdag een keurige prestatie neer. Op bezoek bij competitiegenoot Unicum eindigde het eerste bekerduel in 1-1.

Asv Dronten moest het in Lelystad doen zonder een heel rijtje spelers. Onder anderen Yordi Schols en Rihairo Meulens en Jeroen van der Meer moesten om verschillende redenen verstek laten gaan, waardoor de ploeg uitgedund aan de aftrap verscheen. Het deerde asv Dronten echter niet, want binnen een kwartier werd de score geopend. Jodi de Boer was het eindstation van een vlotlopende aanval en werkte koelbloedig af.

RĆ©mon Kroes raakte vervolgens nog de lat, maar kort voor rust deed Unicum iets terug. Uit een corner kwam de bal bij Cees Toet en hij kopte knap binnen. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op meer. Aan de ene kant haalde Rik Breemhaar een bal van de lijn, terwijl aan de andere kant Martijn Timmer een inzet net voor de lijn gekeerd zag worden. Gescoord werd er dan ook niet meer, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt: 1-1.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden