Tom Roskam
Tom Roskam © Ar Nieuwland

Swift'64 boekt zwaarbevochten zege, Reaal verliest ruim

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift'64 heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen, want het bezoek aan Nieuwleusen leverde zaterdag een 1-2 zege op. Reaal Dronten moest haar meerdere erkennen in Rood-Wit'58 (4-1).

Swift had het in de eerste bekerwedstrijd niet makkelijk bij Nieuwleusen, maar won uiteindelijk wel. Via een treffer van Bas van Spronsen werd het kort na rust 0-1, maar door een eigen doelpunt kon Swift na dik vijftig minuten spelen weer opnieuw beginnen. Die missie slaagde, want een dikke tien minuten later stond de ploeg alweer op voorsprong. Tom Roskam nam die treffer voor zijn rekening en was daarmee belangrijk voor zijn ploeg. Het was immers de winnende goal, waardoor Swift drie punten bij kon schrijven.

Reaal Dronten

Dat kon Reaal niet, want de vierdeklasser ging met duidelijke cijfers onderuit in Putten. Rood-Wit'58 deelde binnen tien minuten een flinke tik uit, want in dat tijdsbestek had het al twee treffers gemaakt. Reaal deed via Jelle Zaal al rap iets terug, maar net zo snel bracht Rood-Wit de marge ook weer naar twee. Die tik kwam Reaal niet meer te boven, al speelde het nog wel een redelijke tweede helft. Tot een comeback kwam het niet, want in de slotfase bracht Rood-Wit de eindstand op 4-1.