De aftrap door de burgemeester.
De aftrap door de burgemeester. eigen foto

Enthousiasme van de burgemeester slaat over op jonge rugbyers in Dronten

Sport

DRONTEN - „Hij was razend enthousiast”, zegt voorzitter Rayn Schlossarek van Rugby Club Dronten over de burgemeester. Jean Paul Gebben verrichtte zaterdag de aftrap van de allereerste grote activiteit van de nieuwe vereniging. Het enthousiasme van de burgervader sloeg meteen over naar de jonge rugbyers.

Leden van de verenigingen uit Almere en Zwolle mengden zich op het veld van Asv Dronten met twaalf jeugdleden van RC Dronten. In totaal waren er zo’n zeventig sporters tussen de 6 en 12 jaar aanwezig. Zij werkten een aantal oefeningen en onderlinge wedstrijdjes af.

„Het ging niet om winnen, het ging om spelenderwijs met de sport in aanraking komen", aldus de voorzitter, „En dat is uitstekend gelukt.”

Contacten aanhalen

„Het was een fantastische dag, een groot succes voor Dronten”, juicht Schlossarek. Het bestuur van RC Dronten maakte gebruik van de aanwezigheid van de burgemeester door de contacten flink aan te halen.

RC Dronten kan de connecties met de gemeente goed gebruiken bij haar zoektocht naar een vaste speelplek. De voorzitter heeft goede hoop dat hij daarover binnenkort met nieuws naar buiten kan komen: „De gesprekken zijn afgerond, het is nu afwachten tot er een beslissing wordt genomen.” Over welke locatie het gaat, kan hij nog niet zeggen: „Om het proces niet te verstoren.”

 Jonge rugbyers in Dronten.