Daan Schade
Daan Schade ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Mark Jonker zesde, Joyce Schumacher en Daan Schade zevende bij NK

UTRECHT - Behalve het brons voor Joyce Schumacher op verspringen hebben de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor senioren geen medailles opgeleverd voor de deelnemers uit Dronten. Mark Jonker pakte een zesde plaats, Daan Schade een zevende en Joyce Schumacher eindigde vandaag eveneens als zevende.

Mark Jonker, uitkomend voor Isala’96 uit Kampen, werd zesde op speerwerpen. Hij wierp de speer in zijn eerste poging naar 63,51 meter. Winnaar Jurriaan Wouters kwam tot 76,09 meter.

Daan Schade werd in het shirt van Altis uit Amersfoort zevende op kogelstoten met 52,49 meter. Die prestatie leverde hij meteen bij zijn eerste poging. Winnaar Denzel Comenentia had slechts één score achter zijn naam: 76,09 meter bij zijn eerste poging.

Joyce Schumacher haalde vandaag de finale van de 100 meter horden met een tijd van 14,02 seconden. In de eindstrijd bleef de atlete van AV 1923 uit Amsterdam steken op 14,17 seconden en een zevende plaats. Winnares Nadine Visser finishte in 13,10 seconden.