Afbeelding

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

woensdag 2 september 2020 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Het zoutpad van Raynor Winn. Op maandag 14 september kan iedereen van 10.30 tot 12.30 uur zijn of haar pen laten spreken.

In Het zoutpad raken de schrijfster en haar man op een dag hun eigenhandig opgebouwde Bed and Breakfast kwijt door een speculatie-conflict. In dezelfde tijd krijgen ze te horen dat haar man, Moth, ongeneeslijk ziek is. Hun wereld stort in, maar ze besluiten niet te wachten tot ze zelf echt instorten. Met tent en rugzak, zo ongeveer het enige dat ze nog bezitten, gaan ze zo’n duizend kilometer wandelen op het South West Coast Path in Engeland.

In een openhartig relaas krijgen we een kijkje in het proces van verlies en herontdekking van de ware betekenis van hun leven, terwijl de verhalen over de natuur hun helende kracht niet missen.

Zoals Raynor en Moth hun verlies overwinnen en er uiteindelijk verrijkt uitkomen, zo overwinnen we allemaal weleens iets. Per pen gaan we op zoek naar manieren om te overwinnen. Nieuwsgierig geworden? Schrijf gerust een keer mee. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben, en je hoeft ook geen ervaring met schrijven te hebben. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven en zichzelf via de pen beter wil leren kennen.