Kevin van der Vlag (Asv Dronten)
Kevin van der Vlag (Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten heeft geen kind aan IJVV: „Ik hoor van anderen dat ik weer straal”

Sport

IJSSELMUIDEN - Door drie keer Kevin van der Vlag en twee keer Jodi de Boer stond Asv Dronten vanavond tegen IJVV halverwege de eerste helft al met 0-5 voor. Ook de tweede helft werd geopend met wervelend voetbal. De eveneens in de tweede klasse uitkomende ploeg uit IJsselmuiden kreeg uiteindelijk nog één doelpunt tegen. Fabian van der Meijden bepaalde de eindstand op 0-6.

Kevin van der Vlag was de ‘man of the match’. Niet alleen door zijn drie doelpunten, maar ook door de noeste arbeid die hij verrichtte. De 26-jarige inwoner van Nunspeet kwam in 2017 over van VVOG naar Asv Dronten. In Dronten deed hij het lang niet gek, maar toch vertrok hij na één seizoen naar SDC Putten. Deze jaargang is de spits teruggekeerd.

Vond je jezelf ook de man van de wedstrijd?
Kevin van der Vlag: „Dat weet ik niet. Het is een teamprestatie, maar drie van de zes goals… je zou het zo kunnen noemen.”

Er zaten een paar hele fraaie bij.
„De eerste was een mooie teamgoal, kaatsen met Jodi (de Boer - red.). De tweede was uit het boekje. We hadden gezegd: als we niet kunnen opbouwen geven we de bal diep op Yanick (Leichtenberg - red.). Die gaf ‘m op mij en ik chipte hem binnen over de keeper heen. Bij de derde kapte ik eerst een verdediger uit, de keeper kwam en dat was ook een chippie via onderkant lat. Ik vond zelf de tweede de mooiste, maar dat mag iedereen zelf bepalen.”

Waarom ben je indertijd weggegaan bij Asv Dronten?
„Het ging drie jaar geleden goed. Toen kwam Putten en hoofdklasse leek me een mooie kans. Ik heb het daar twee jaar geprobeerd, nooit een vaste basisplaats gekregen en toen dacht ik: ik ben 26 jaar, ik ga weg bij Putten. En dan is er eigenlijk maar één optie: terug naar Dronten.”

Hoezo maar één optie?
„Gewoon voor mezelf. Ik hoef niet meer bij een nieuw team te voetballen, het is goed zo.”

Toch straal je genoeg ambitie uit.
„Ja, ik heb ook ambitie. Dat kan ook in Dronten! We hebben de ambitie om te promoveren. Drie jaar geleden draaiden we bovenin de eerste klas mee en dat lijkt me een mooi streven voor over twee of drie jaar. Ik denk dat ik hier dan nog steeds voetbal.”

Het bevalt dus goed, terug in Dronten?
„Uitstekend! Ik ga met plezier naar de training. Ik hoor van anderen dat ik weer straal op het veld.”

Je moet wel behoorlijk wat arbeid verrichten.
„Jaja, maar dat doet iedereen hoor. Ik maak inderdaad veel onnodige meters, waarbij je druk zet terwijl je zeker weet dat je de bal niet krijgt. Ach, dat hoort er bij.”

Is dat leuk?
„Nee, ik loop het liefst als ik de bal heb, maar dat kan niet altijd. En iedereen moet arbeid leveren, dus ik als spits ook.”

Wat wil je bereiken dit seizoen?
„We hebben één doel: volgend jaar eerste klasse voetballen. Het wordt lastig. Ik denk dat Batavia topkandidaat is en dat Unicum en wij daar achter komen met misschien Veensche Boys. De eerste wedstrijd is Veensche Boys uit. We gaan het zien.”

Wat is de doelstelling qua aantal doelpunten?
„Dat maakt me niet zoveel uit. Ik ben geen spits die elke keer zelf schiet. Als ik 20 keer scoor en ik heb 10 assists dan ben ik net zo blij als wanneer ik er 25 scoor. Daarin heb ik geen ambitie.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden