Jonge rugbyers in Dronten.
Jonge rugbyers in Dronten. eigen foto

Rugbyclub krijgt eigen stek op accommodatie van voetbalvereniging Asv Dronten

Sport

DRONTEN - Rugby Club Dronten is de komende drie jaar te gast op het voetbalcomplex van Asv Dronten. Als het aan B en W ligt krijgen de rugbyers van de gemeente een subsidie van 30.000 euro, onder andere voor de aanschaf van doelen. Zelf hoest de club eenzelfde bedrag op.

RC Dronten is in maart opgericht. De heren gaan dit seizoen aan de competitie meedoen, de jeugdleden en de dames gaan voorlopig alleen trainen.

De vereniging heeft de hele gemeente afgezocht naar een geschikte accommodatie. Daarbij werd er onder andere gesproken met Reaal Dronten en BAS Voetbal. Reaal heeft de velden zelf hard nodig en de rugby-leden zagen zelf BAS niet zitten, omdat ze vrijwel allemaal in Dronten wonen.

Veld 6

Asv Dronten wilde wel meewerken. „Beide verenigingen zien voordelen in een samenwerking”, schrijft het gemeentebestuur. Daarom is besloten veld 6 geschikt te maken voor rugby met andere doelen en belijning. Het veld blijft ook beschikbaar voor jeugdvoetbal.

De rugbyers gaan gebruik maken van de kleedkamers van de voetballers en krijgen daarnaast een eigen ruimte. Asv Dronten heeft een subsidieverzoek ingediend voor het aanpassen van de accommodatie. Als deze plannen doorgaan, kan de huidige bestuurskamer van de voetbalclub worden aangepast tot een onderkomen voor de rugbyclub.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden