Brenda Berghorst (CDA)
Brenda Berghorst (CDA) ©maartenheijenk.nl

Zeven van de acht raadsfracties vragen spoeddebat over omstreden CDA-raadslid

Algemeen

DRONTEN - Alle fracties in de gemeenteraad, behalve het CDA, hebben een verzoek ingediend om een openbaar spoeddebat over wat zij de ‘affaire Berghorst’ noemen. Het CDA-gemeenteraadslid Brenda Berghorst raskte in opspraak door het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.

De zeven fractievoorzitters willen het debat voeren tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, op donderdag 17 september. Doel van het debat is volgens het verzoek: „Bespreken van de integriteit en de beeldvorming over de gemeenteraad.”

Nog geen standpunt

CDA-fractievoorzitter Siert Jan Lap en het omstreden raadslid zelf hebben interviews gegeven, kort nadat de overtreding bekend werd. Een standpunt over eventuele consequenties hebben ze echter nog niet bekendgemaakt.

Zaterdag antwoordde de fractievoorzitter in antwoord op vragen van deze krant: „Er is nog een aantal gesprekken gaande. Zodra het bekend is komen wij met een verklaring.”

Siert Jan Lap en Brenda Berghorst hebben inmiddels gesproken met de burgemeester. Een woordvoerder van Jean Paul Gebben zegt daarover desgevraagd: „De inhoud van het gesprek is uiteraard vertrouwelijk en het is aan de fractie van het CDA hoe zij hier verder mee omgaat.”

Affaire Berghorst

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden