Afbeelding
eigen foto

Vrijwilligers Het Pluspunt in het zonnetje gezet: „Hebben ons geweldig geholpen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt kregen deze week een uitje. „Dat hebben ze verdiend”, vertelt coördinator dagbesteding Wilma Damen, „Zij hebben ons geweldig geholpen in coronatijd met alle beperkingen.”

De zorg heeft de afgelopen periode veel attenties gekregen. „Wat ons betreft verdienen de vrijwilligers dat ook. Daarom zetten wij hen in de bloemetjes bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen”, vervolgt Damen.

Belangrijke functie

De dagbesteding heeft voor mensen met geheugenproblematiek een belangrijke functie. In coronatijd moest dit anders. De vrijwilligers hielpen met het onderhouden van contact met de bezoekers van het dagcentrum.

Daarnaast maakten zij het mogelijk dat Wilma en haar collega konden inspringen bij Coloriet de Regenboog als coaches welzijn. Om zo de bewoners van het woonzorgcentrum extra aandacht te schenken in de periode dat er geen bezoekers mochten komen. „Het is fantastisch zo elkaar te helpen.”

Wereld van verschil

Een van de vrijwilligers: „Je ziet de mensen hier opbloeien en genieten. Dat wij daaraan meehelpen is een superfijn idee. En eigenlijk is het niet eens zoveel wat we geven. Wat tijd, gezelschap en geduld. Voor ons een kleine moeite en voor hen een wereld van verschil.”

Het uitje was geslaagd. Na een gastvrije ontvangst met koffie en gebak in de kas kon iedereen bloemen plukken. „Iedereen ging met een grote bos naar huis. Ik krijg nu allemaal foto’s op de WhatsApp van de mooi gevulde vazen bij de vrijwilligers thuis”, glundert Wilma Damen.

Meer vrijwilligers

De dagcentra in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten zoeken meer vrijwilligers. „Een aantal vrijwilligers moet tot hun spijt stoppen omdat ze zelf tot een risicogroep behoren. Heb je een hobby en wil je daar een oudere zo af en toe bij betrekken? Heel graag!”

Alles kan volgens Coloriet in overleg. Mogelijkheiden zijn: maandelijks muziek maken, af en toe met iemand vissen of samen bakken.

Informatie

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden