De locatie aan De Vierlander.
De locatie aan De Vierlander. screenshot collegevoorstel

Raad heel gelukkig met appartementen voor jongeren met beperking

Algemeen

DRONTEN - De wijziging van het bestemmingsplan, die nodig is voor de komst van twintig appartementen aan De Vierlander, wordt later deze maand een hamerstuk in de gemeenteraad. Alle acht de raadsfracties waren gisteravond vol lof over het plan voor jongeren met een ā€˜levenslange verstandelijke beperkingā€™ van de JP vd Bent Stichting.

ā€žEen mooi initiatief dat bijdraagt aan het voorzieningenniveau dat we in Dronten willen realiseren. Bovendien is de locatie er geschikt voor, het heeft alleen niet de bestemming wonenā€, zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) aan het begin van de beraadslagingen.

Chapeu

Tot een echte discussie kwam het daarna niet, omdat iedereen het eens was met de wethouder. ā€žWij dragen het project een warm hart toeā€, zei Peter Duvekot (SP). ā€žMooi dat we deze jongeren in onze gemeente kunnen houdenā€, vulde Anne-Marie van Huffel (Leefbaar Dronten) aan. ā€žChapeauā€, riep Willemien Wever (CDA).

Paul Gach (VVD) vond het mooi dat de omwonenden gehoord zijn. Dat heeft geleid tot een andere plek voor de hoofdingang. De enige vraag was van mevrouw Wever, die zich nog een beetje zorgen maakte over het aantal parkeerplaatsen. ā€žDat wordt op eigen terrein opgelostā€, stelde de wethouder haar gerust.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden