Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Baas over eigen brievenbus

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Deze maand praat de gemeenteraad van Dronten over wat je nog in je brievenbus mag ontvangen. Wilde je tot nu toe geen ongeadresseerde reclamefolders en geen huis-aan-huis blad, dan gaf je dat aan met een nee-nee sticker.

Als dat aan GroenLinks Dronten ligt, gaat dat veranderen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met hun initiatiefvoorstel, beslist straks de Drontense politiek wat je wel en wat je niet in de brievenbus krijgt. Je bent dan niet meer de baas over je eigen brievenbus.

Het beleid van meer gemeenten is om uit milieu-overwegingen zo papier te besparen. Daar is op zichzelf niets mis mee en volwassen burgers kunnen hierin meegaan door nee-nee stickers op de brievenbus te plakken. Daar is de politiek niet voor nodig.

Maar GroenLinks Dronten wil het nu omdraaien. Doe je niets op de brievenbus, dan ontvang je geen ongeadresseerde reclame en mogelijk ook geen huis-aan-huis blad meer. Wil je wel reclame blijven ontvangen, dan moet je zelf je brievenbus verfraaien met een ja sticker.

Dit is politieke betutteling in het kwadraat. Daar zit ik niet op te wachten. Ik blijf graag zelf baas over mijn brievenbus en wel zonder stickers.

Dubbel en Dwars Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden