Milieustraat gemeente Dronten.
Milieustraat gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Vooraankondiging wethouder: Afvalstoffenheffing Dronten in 2021 verder omhoog

Gemeente

DRONTEN - Als de gemeente Dronten vasthoudt aan het principe dat de vuilnisinzameling 100% kostendekkend blijft, mòet de afvalstoffenheffing in 2021 verder omhoog. Dan kan niet worden volstaan met indexeren. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) zei dat vanavond tegen de gemeenteraad. Die raad neemt in november een besluit over het tarief.

Suzanne Stoop (PvdA) wees erop dat de gemeente het aangekondigde onderzoek naar de efficiency van de afvalinzameling heeft uitgesteld. „Door de coronacrisis is de planning opgeschoven”, schrijft het gemeentebestuur. Mevrouw Stoop vindt dat in afwachting van dat onderzoek ook de extra verhoging van het tarief moet worden uitgesteld.

De PvdA was al niet enthousiast over de verhoging van vorig jaar. Stoop constateert dat de inwoners tijdens de coronacrisis veel flexibiliteit en veerkracht hebben getoond. Zij vindt daarom dat de rekening voor de kosten van de vuilnisinzameling niet bij de bewoners moet worden neergelegd.

Niet uniek

De wethouder kon haar niet geruststellen. Hij constateerde dat er meer vuilnis wordt aangeboden en dat de scheiding nog beter kan. Bovendien gaan de kosten voor de verwerking omhoog. Waarschijnlijk gaat dat leiden tot een voorstel om de belasting toch weer flink te verhogen. „En ik weet zeker dat de gemeente Dronten daarin in Nederland niet uniek is.”

Suzanne Stoop kondigde aan dat ze misschien een motie gaat voorleggen aan de gemeenteraad. Zij wil vasthouden aan hooguit indexatie van het tarief.

Dossier

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden