Elburgerbrug
Elburgerbrug archieffoto

Elburgerbrug blijft een hoofdpijndossier: nieuwe werkzaamheden noodzakelijk

Algemeen

DRONTEN - De Elburgerbrug is weer open na de werkzaamheden van de afgelopen dagen. „Maar de schade is groter dan vooraf ingeschat kon worden”, meldt de provincie Flevoland, „Dit betekent dat er extra werkzaamheden noodzakelijk zijn.”

Tijdens de werkzaamheden is naast de schade aan de asfaltlaag ook flinke schade aan de betonnen tussenlaag geconstateerd. De aannemer is samen met de provincie direct aan de slag gegaan om ook die tussenlaag in zijn geheel te verwijderen.

Schade voorkomen

Inmiddels kan het verkeer langzaam over de betonnen ondergrond rijden. Op de brug is noodbelijning en een kleine noodaansluiting aangebracht: „Om schade aan auto’s te voorkomen.”

Het werk is echter nog niet klaar. „De reparatie vereist een compleet nieuwe laag mortel - totaal 22.000 kilo - die geproduceerd moet worden en arbeidsintensief is om aan te brengen.”

Vanaf 21 september

Om verdere beschadiging te voorkomen en voor de veiligheid van weggebruikers moeten de extra werkzaamheden volgens de provincie vóór de winter worden uitgevoerd. Dit gebeurt in de periode van 21 september tot 11 oktober.

De brug wordt in die periode niet volledig afgesloten. Tijdens de werkzaamheden is steeds één rijbaan geopend voor het verkeer. Dat verkeer wordt buiten de spits geregeld met verkeerslichten. Tijdens de spits zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden