Afbeelding
Sabine Genet

Gemeente Dronten denkt dat problemen rond hulpmiddelen eindelijk voorbij zijn

Gemeente

DRONTEN - De problemen rond de levering en het onderhoud van rolstoelen, scootmobielen en andere hulpmiddelen lijken verleden tijd. In april ging Hulpmiddelencentrum failliet, de leverancier van de gemeente Dronten. Vandaag zijn alle materialen overgegaan in handen van de firma Welzorg. Zij gaan tot in ieder geval 1 februari de levering en het onderhoud verzorgen.

De dienstverlening van Hulpmiddelencentrum liet al geruime te wensen over. Na het faillissement besloot de gemeente Dronten samen met Urk en Noordoostpolder in zee te gaan met Welzorg. De overdracht van de spullen aan Welzorg heeft echter vijf maanden geduurd.

Overdracht

De firma Kersten uit Almelo heeft de failliete boedel overgenomen. Dronten heeft echter besloten door te gaan met Welzorg. Vandaag zijn Kersten en Welzorg het eens geworden over de overdracht van alle materiaal. Daardoor kan de samenwerking tussen Welzorg en de gemeente Dronten worden voortgezet.

Welzorg heeft og geen overzicht met de correcte gegevens over alle bijvoorbeeld de bouwjaren en de onderhoudstoestand van de hulpmiddelen. Die informatie gaat het bedrijf de komende maanden verzamelen. Daar krijgt Welzorg alle tijd voor van de drie gemeenten. De nieuwe aanbesteding van de wmo-hulpmiddelen is daarvoor uitgesteld van 1 oktober 2020 tot 1 februari volgend jaar.

Hulpmiddelenzorg

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden