Sven Hoeven en Gert-Jan Vlijm
Sven Hoeven en Gert-Jan Vlijm eigen foto

Almere College Praktijkonderwijs is trots op Sven Hoeven en Gert-Jan Vlijm

Algemeen

DRONTEN - Sven Hoeven en Gert-Jan Vlijm, twee leerlingen van het Almere College Praktijkonderwijs Dronten, hebben hun VCA-basisdiploma gehaald. Voor het Praktijkonderwijs Dronten een reden om Gert-Jan en Sven in het zonnetje te zetten en op een feestelijke wijze het diploma te overhandigen. Dat gebeurde in de bekende omgeving van het technieklokaal op Het Perron.

Het VCA-diploma biedt aannemers de garantie dat medewerkers beschikken over basiskennis met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. „Het vormt de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan”, aldus Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

Op afstand

In een periode dat de school dicht ging in verband met het COVID-19-virus, stonden Sven en Gert-Jan voor de moeilijke opgave om te leren voor hun examen. Met behulp van vooral hun ouders en begeleiding op afstand vanuit school is het hen beiden gelukt om hun VCA-examen met goed gevolg af te sluiten.

„Gert-Jan en Sven hebben hiermee een diploma in bezit, dat hun mogelijkheden op werk vergroot”, aldus de school, „Het kan ze ook werk opleveren op plaatsen binnen bedrijven, waar mensen zonder het VCA-certificaat niet mogen komen, omdat opdrachtgevers VCA van de medewerkers op de werkvloer eisen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden