Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Provincie Flevoland onder vuur over Elburgerbrug: „Te gek voor woorden”

Algemeen

DRONTEN - „Een bijzonder kwalijke ontwikkeling, ik ben er ontsteld over.” Dat zegt wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg over de recente problemen met de Elburgerbrug. Volgens Wessel is de brug al vijf jaar lang te vaak buiten gebruik: „De provincie Flevoland heeft deze belangrijke schakel in haar infrastructuur niet goed op orde.”

Van tal van kanten is er kritiek op de provincie Flevoland als het gaat om de brug die Dronten verbindt met Elburg. In de Provinciale Staten van zowel Flevoland als Gelderland zijn er vragen over gesteld. B en W van Elburg hebben de provincie een boze brief gestuurd. Daarin uit het college het ongenoegen over de reeks van problemen en het falend onderhoud.

Geen communicatie

„Iedereen snapt dat onderhoud periodiek noodzakelijk is en dat er wat mis kan gaan”, zegt Wessel op de website van zijn gemeente, „Maar dat bij de onverwachte recente sluiting van de brug er enkele dagen niet eens aan gewerkt wordt en hierover ook geen communicatie plaatsvindt, dat is toch wel te gek voor woorden!”

In de brief wijst de gemeente op de economische gevolgen. Wethouder Henk Wessel hierover: „Onze winkeliers, ondernemers en (agrarische) bedrijven ondervinden deze gebeurtenis als een nieuwe financiële domper. Eerst bleven door de corona de klanten weg, nu lukt het de klanten vanuit Flevoland niet om bij de winkels te komen. En wat te denken van de extra kosten voor transport?”

De gemeente Elburg wijst om de omrijtijd, de files bij Roggebot en andere verkeersproblemen: „Weggebruikers moeten al snel rekening houden met een half uur extra reistijd.”

Elburgerbrug