Winkelcentrum Suydersee.
Winkelcentrum Suydersee. Hans Dorreboom

Dubbel en Dwars Dronten | Stewards in Suydersee

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Dat er een tweede Corona-golf is, is niet de schuld van de overheid of de politiek, maar van onszelf, inclusief ondergetekende. Wij hebben in de zomermaanden gedacht dat ook het Coronavirus met vakantie was. Niet dus.

Wij moeten meer dan nodig weer met elkaar als Drontenaren afspraken maken. Wij dragen in alle openbare ruimten mondkapjes, houden nog steeds 1,5 meter afstand, wassen onze handen stuk en houden in onze winkelcentra rechts.

En dat rechts houden is voor heel veel van ons erg moeilijk. In winkelcentrum Suydersee is bij een aantal ingangen (niet overal) grondstickers gelegd met de oproep ā€˜rechts houdenā€™. Maar, helaas, een paar stickers werken niet. Zeker op een zaterdagmiddag lopen bezoekers kris kras door elkaar heen. Zoā€™n oproep om rechts te lopen en afstand te houden, werkt alleen bij veelvuldige herhaling, dat betekent veel meer grondstickers en raamstickers op winkelramen.

Wat zeker heel goed werkt, zien wij in heel veel steden. Daar zetten vriendelijke stewards - duidelijk herkenbaar met gele hesjes - winkelende bezoekers, al dan niet dwalend en dromend, weer op het goede spoor. Dus winkeliers Suydersee: zet op drukke plaatsen verkeer regelende stewards neer. Dan houden wij niet alleen rechts, maar ook weer voldoende afstand.

Dubbel en Dwars Dronten

Afbeelding
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden