Dag van de duurzaamheid in Swifterbant.
Dag van de duurzaamheid in Swifterbant. Dorpsbelangen Swifterbant

Organisaties vinden elkaar tijdens dag van duurzaamheid in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - In De Hoeksteen en de bibliotheek werd gisteren een ‘dag van de duurzaamheid’ gehouden. De belangstelling was niet heel groot, maar de bezoekers toonden zich wel bijzonder geïnteresseerd. De standhouders legden ook onderlinge contacten. „En dat gaat leiden tot een commissie duurzaamheid”, aldus Sandra Nobel van de vereniging Dorpsbelangen.

De dag was een initiatief van Dorpsbelangen. Zij hebben lang getwijfeld of het wel door moest gaan in verband met de coronamaatregelen. Toen zich enkele standhouders afmeldden, werd besloten er niet al te veel ruchtbaarheid aan te geven.

Regen 

Op de informatiemarkt stonden bedrijven als Rainblocks, Groendakenonline, OFW met zonnepanel en de volkstuinenvereniging. Winkeliers was gevraagd om tijdens deze dag met eigen producten aandacht aan het thema te geven. Het buitengedeelte van het programma werd echter geconfronteerd met veel regen.

Mensen konden oude mobieltjes en cartridges inleveren voor de Stichting AAP. In de middag kon men langs bij de slijterij van het dorp voor een duurzame wijnproeverij. Bij diezelfde slijterij kunnen bewoners ook komende tijd nog hun oude mobieltjes inleveren. De inzameldoos blijft daar nog een poosje staan.

Dag van de duurzaamheid in Swifterbant.
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden