Halloween Spooky Days bij Walibi Holland
Halloween Spooky Days bij Walibi Holland Laurens van Heerde - archieffoto

Burgemeester na ‘Staphorster toestanden’ bij Walibi: „Een verstandig besluit”

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Bij Walibi Holland werd gisteravond de regel om voldoende onderlinge afstand te houden massaal genegeerd. „Als Walibi die veiligheid tijdens Halloween niet kan garanderen dan is sluiting een vervelende maar juiste beslissing”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben in reactie op het besluit om de rest van de Halloween Fright Nights en de Spooky Days te schrappen.

Het gebeurde uitgerekend op de de dag dat de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care pleitte voor een volledige lockdown en aan het eind van een week vol ophef over een kerk in Staphorst. Hoe kon het zo mis gaan bij het bedrijf dat in de gemeente Dronten verreweg de meeste overheidssteun heeft gekregen?

De directie van Walibi stelt bij Omroep Flevoland dat de corona-overtredingen te maken hadden met de weersomstandigheden. Tijdens het schuilen voor de regen zouden de bezoekers te dicht op elkaar zijn gekropen. Op videobeelden van Loopings.nl is echter te zien dat ook op de paden en bij de attracties vele bezoekers zich vlakbij elkaar bevonden.

Afspraken gemaakt

De burgemeester wil uitsluitend via een woordvoerster en schriftelijk reageren op via de e-mail gestelde vragen over gisteravond. Hij stelt dat de gemeente Dronten de coronamaatregelen vooraf goed had doorgenomen met Walibi: „Er zijn afspraken gemaakt over onder andere afstand houden, looplijnen en hygiëne.”

„Walibi heeft er alles aan gedaan om zich aan de afspraken te houden”, vervolgt Jean Paul Gebben, „Desondanks is het de bezoekers niet gelukt om voldoende afstand te houden.”

Toezichthouders

Er waren gisteravond toezichthouders van de gemeente Dronten aanwezig in het attractiepark. Ook zij constateerden dat de anderhalve meter door veel bezoekers niet in acht werd genomen. De aanwezige hulpdiensten zagen hetzelfde.

De burgemeester vertelt dat het stoppen met de Halloween Fright Nights een eigen initiatief is geweest van Walibi. Wat vindt hij daarvan? „Een verstandig besluit”, aldus Gebben, „Pretparken mogen binnen de huidige regelgeving gewoon open zijn, maar het moet wel veilig.” 

Walibi Holland

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden