Waterschap Zuiderzeeland
Waterschap Zuiderzeeland ©maartenheijenk.nl

Waterschap zet overschot aan vissen in Dronten-west over naar Lage Vaart

Algemeen

DRONTEN - „In wateren van De Munten en De Gilden groeien weinig waterplanten en dat vergroot de kans op (blauw)algengroei èn nachtelijk zuurstoftekort”, schrijft de gemeente Dronten. Waterschap Zuiderzeeland probeert deze week de waterkwaliteit in twee waterpartijen in Dronten-west te verbeteren.

De actie is opgezet samen met de gemeente en Hengelsportvereniging Lelystad Dronten. Doel is water met voldoende zuurstof, zodat waterplanten en -dieren er goed in kunnen leven.

Tellen

Er wordt deze week met name gekeken of of de verhouding tussen verschillende vissoorten en/of aantallen in balans is. Daarvoor worden de vissen geteld. „Vanuit een boot vangt een professionele visser de vissen met netten. Deze worden opgevangen in grote bakken die tijdelijk in het water worden geplaatst”, aldus de gemeente. Het onderzoek wordt gedaan door ecologisch adviesbureau Waardenburg en OAB Nederland.

Blijken er te veel vissen in De Munten en De Gilden te zwemmen, dan wordt het overschot overgezet naar de Lage Vaart in Dronten. Met de hengelsportvereniging is afgesproken dat bij te veel aan vis er voldoende mooie exemplaren achterblijven in De Munten en De Gilden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden