VIDEO | Berghorst stemt vóór ‘eigen' motie van afkeuring, maar blijft wel zitten

Algemeen

DRONTEN - Het debat in de gemeenteraad over de integriteit van CDA-raadslid Brenda Berghorst kreeg gisteravond een bizar slot. Zeven fracties brachten een motie van afkeuring in stemming om hun ongenoegen kenbaar te maken over de handelwijze van Berghorst. Tot veler verbazing stemde de CDA’er zelf vóór. Daarmee keurde ze haar eigen handelen af, maar vervolgens bleef ze zitten waar ze zat.

Onderwerp tijdens het raadsdebat was het feit dat Brenda Berghorst deze zomer in haar rol als uitzendbaas een aantal Roemenen illegaal onderdak had geboden. Daarmee lapte ze de regels aan haar laars, die ze zelf mede had vastgesteld. Het raadslid trok gisteravond het boetekleed aan, maar wenste niet af te treden.

De verontwaardiging bij de gemeenteraad was groot. Uiteindelijk gaat het echter om een gekozen raadslid en die kan niet zomaar afgezet worden. De raad greep naar het zwaarste middel: een motie van afkeuring. Door zelf ook vóór die motie te stemmen, nam het CDA de kritikasters de wind uit de zeilen.

Affaire Berghorst

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden