©maartenheijenk.nl

BAS trekt in uiterste slotfase de overwinning over de streep

BIDDINGHUIZEN - Makkelijk ging het niet, maar toch stapte BAS zaterdagmiddag als winnaar van het veld. Door een goal in blessuretijd werd HTC met 2-1 verslagen.

BAS kende een stroeve start van het eerste competitieduel, want in de eerste helft liep BAS achter de feiten aan. HTC bekroonde die fase met een voorsprong, voortkomend uit een vrije trap. Kay Wissink nam halverwege de eerste helft die vrije trap voor zijn rekening en werkte de bal onhoudbaar achter doelman Westdijk.

Zo moest BAS in de achtervolging en pas na rust kreeg dat echt gestalte. Al snel was Mike Geres goed voor de gelijkmaker, maar ook daarna hield BAS moeite om tot een doelpunt te komen. Kansen waren er wel, overigens aan beide kanten, maar het leek uit te draaien op een gelijkspel. Totdat Jesper Claassen doorkwam, de bal panklaar aflegde bij Bas van Luenen en de jongeling werd zo diep in blessuretijd de gevierde man: 2-1.

Heel HTC dacht daarbij aan buitenspel, maar de scheidsrechter van dienst weigerde te fluiten. BAS vond dat allemaal prima, want kort daarna was het einde wedstrijd. Een beter begin van de competitie kun je eigenlijk niet hebben.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden