De opening van het binnenwaterseizoen.
De opening van het binnenwaterseizoen. eigen foto OWSVD

Opening binnenseizoen, nieuw clubhuis en introductieduiken bij OWSVD

Sport

DRONTEN - Onder Water Sport Vereniging Dronten (OWSVD) heeft het binnenwaterseizoen in het Aat de Jonge-zwembad geopend met een familiezwemavond. De komende weken legt de vereniging de laatste hand aan haar nieuwe clubhuis.

In de afgelopen periode konden de leden van OWSVD lange tijd geen gebruik maken van het zwembad door de coronamaatregelen. Ook duurde het even voor er weer in buitenwater gedoken kon worden.

Zeeland

In juni mocht dat laatste weer en werd er door enkele leden gedoken in het Grevelingenmeer in Zeeland. Daarna zijn ook in de eigen omgeving duiken gemaakt en is het lesgeven weer opgepakt. Ondanks alle gebeurtenissen zijn er leden geslaagd voor hun eerste en tweede NOB duikbrevet.

Het oude zwembad van Dronten is afgebroken en dat betekende dat OWSVD haar clubhuis moest inleveren. Begin dit jaar kreeg de club de beschikking over een oude bergruimte. Deze is tijdens de coronaperiode verbouwd tot clubhuis.

Trainingen beginnen weer

De komende weken kan er nog steeds buiten gedoken worden, maar kunnen ook de trainingen binnen weer beginnen. ā€žOWSVD verzorgt niet alleen opleidingen voor een duikbrevet, maar traint de leden ook wekelijks in het zwembad zodat de vaardigheden op peil blijven waardoor de sport veilig beoefend kan wordenā€, aldus de club.

Begin oktober zijn er introductieduiken. Daar kunnen belangstellenden kennismaken met de duiksport. Aansluitend starten er nieuwe cursussen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden