Asmara Meinen (ASVD Korfbal)
Asmara Meinen (ASVD Korfbal) actiefotografie.nl

ASVD Korfbal in slotfase alsnog onderuit tegen kampioenskandidaat: 13-14

DRONTEN - ASVD Korfbal heeft de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Drachten op het nippertje verloren. Vlak voor tijd was er nog een 12-11 voorsprong en een 13-13 gelijke stand. De beslissende score was echter voor Drachten: 13-14.

ASVD/PV Systems laat de laatste weken een stijgende lijn zien, ook tegen het fysiek spelende Drachten. In de beginfase viel Jitte Leendertse geblesseerd uit. Sabine de Beer vulde deze plek verdienstelijk in. De ploeg herpakte zich na een time-out, maar keek halverwege toch tegen een 4-7 achterstand aan.

Na rust werd het 8-8 en bezorgde Shayna van Dorp de ploeg de eerste voorsprong. Via mooie doelpunten, onder andere van de sterk spelende en scorende dames en een Jorn Brandsma die zijn tegenstander de baas was onder de korf, hield het team van Gerwin Bos zich sterk staande.

Gedurende een aantal minuten stond ASVD met 12-11 voor. De kansen werden echter niet benut en daardoor werd het 12-13 voor de gasten. Sem Oosterom benutte een strafworp en toen werd het erg spannend. Drachten kwam op voorsprong en ASVD kwam in de laatste minuten niet meer langszij. Het optimisme overheerste echter, want de ploeg liet zien haar mannetje te staan tegen een fysieke tegenstander.