Yaro Gaarenstroom
Yaro Gaarenstroom eigen foto

10-jarige Yaro Gaarenstroom uit Dronten pakt Nederlandse titel BMX

ASSEN - De 10-jarige Yaro Gaarenstroom is zaterdag in Assen Nederlands kampioen BMX in zijn leeftijdsklasse geworden. Het is de tweede keer dat de Drontenaar de titel veroverde. Drie jaar geleden deed hij hetzelfde op zijn thuisbaan in Kampen.

Er is in Nederland naast de algemeen bekende KNWU een tweede bond: de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). In Assen werd zaterdag gestreden om de NFF-titels.

Van start tot finish

Yaro reed in de ochtend drie races en plaatste zich daar bij de beste 32 rijders. Via de kwartfinales en de halve finales ging de renner van KWC Kampen naar de finale. In het veld van acht rijders leidde hij van start tot finish en pakte daarmee de Nederlandse titel.

De wedstrijden bij FC Unitas vonden plaats onder strikte coronaregels. Dat betekende dat er alleen rijders en een beperkt aantal begeleiders werden toegelaten op het wedstrijdterrein. Bezoekers en ouders moesten het doen met een livestream.