Peter Duvekot (SP)
Peter Duvekot (SP) ©maartenheijenk.nl

Duizend mensen praten mee over winkelcentra, maar volgens SP niet de winkeliers

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Wethouder Irene Korting zegt dat meer dan duizend mensen hebben meegepraat over de plannen voor de winkelcentra Biddinghuizen, Suydersee en Swifterbant. Volgens Peter Duvekot (SP) is ze echter de winkeliers in de kleine kernen vergeten.

Er wordt in de gemeente Dronten al heel lang gepraat over de vitaliteit van de drie winkelcentra. De fractievoorzitter van de SP is in Biddinghuizen bij twee winkels naar binnen gestapt: „En daar heeft de gemeente niet mee gesproken.”

8 of 9 ondernemers

„De dorpskernen van Biddinghuizen en Swifterbant zijn heel klein”, stelt Duvekot, „Het gaat om acht of negen ondernemers. Stap daar naar binnen en ga met ze praten. Dat is een kleine moeite. Daar heb je geen dure woorden als ‘stakeholders’ voor nodig. Ga niet alleen met Dorpsbelangen of de ondernemersverenigingen praten, want juist die ondernemers hebben hele goede ideeën hoe ze de zaak kunnen verlevendigen.”

Ook Lazise Hillebregt (D66) riep de wethouder op om contact te zoeken met de ondernemers die nog niet met de gemeente hebben gesproken.

Onbegrip

VVD-wethouder Korting reageerde vol onbegrip: „We hebben in de kernen àlle ondernemers uitgenodigd. Diverse keren. Er zijn zó veel partijen betrokken geweest in het participatieproces… Als ik ze bij elkaar optel zijn het er meer dan duizend. Die hebben allemaal meegedacht en er heel veel tijd in gestoken, avond na avond.”