Samenloop voor Hoop gaat in 2021 niet door: ,,Het doet verrekte zeer”

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van de Samenloop voor Hoop heeft gisteravond tijdens een digitale vergadering besloten dat de wandelestafette volgend jaar niet doorgaat.,,Het was niet zozeer een moeilijk besluit, maar het doet wel verrekte zeer”, aldus voorzitter Nico Vollebregt.

De Samenloop voor Hoop is een 24-huts wandelestafette op het Meerpaalplein, die eens in de twee jaar wordt gehouden voor de kankerbestrijding. Vorig jaar werd er € 133.538,10 opgehaald.

Vrijwilligers

Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en de voorbereidingen zouden nu al moeten beginnen. Het bestuur heeft besloten dat vanwege het coronagevaar niet te doen: ,,Want bij de Samenloop zijn vaak mensen met een kwetsbare gezondheid aanwezig. Daar moeten we extra alert op zijn.”

Daarnaast is het volgens de Samenloop lastig om in deze periode geld in te zamelen voor KWF: ,,Het bestuur vindt het geen pas geven om nu aan te kloppen bij bedrijven die zonder steun van de overheid misschien wel omgevallen zouden zijn.”

Wel zegt Vollebregt dat het bestuur op zoek is naar alternatieve evenementen. Daarbij wordt een beroep gedaan op de achterban: ,,Heb jij of heeft jouw team een idee om geld in te zamelen voor het KWF? Deel het dan met ons.”

Ideeën