Huisvesting van arbeidsmigranten op de campus in Dronten.
Huisvesting van arbeidsmigranten op de campus in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Bezoek burgemeester aan campus stond los van kritiek op huisvesting

Algemeen

DRONTEN - Eric Daniëls van AMH Flevoland BV heeft burgemeester Jean Paul Gebben en wethouder Peter van Bergen rondgeleid bij de arbeidsmigrantenhuisvesting op de campus en aan De Morinel. „De bestuurders hebben nu met eigen ogen de situatie gezien”, zegt de gemeente in een nogal formele reactie.

Wat waren de bevindingen van de burgemeester en wethouder Van Bergen?
Gemeente Dronten: „Het doel van de burgemeester en wethouder was om een beeld te krijgen van de woon- en leefomstandigheden van de arbeidsmigranten op de locaties De Drieslag, Morinel en Visvijverweg. Dat beeld hebben ze nu.”

Hoe beoordelen ze de beide huisvestingsaccommodaties?
„Het is niet de taak van de burgemeester en wethouder om huisvesting van arbeidsmigranten te beoordelen, dat doet onze afdeling Toezicht en Handhaving. Onlangs is een van de locaties bezocht en daar is een rapport met bevindingen over opgemaakt. Het doel van het bezoek van burgemeester en wethouder was zich te laten informeren om een goed beeld te krijgen van dit dossier.”

Herkennen ze zich in de kritiek op de huisvesting op de campus van onder anderen FNV Bondgenoten, Agnes Jongerius en Emile Roemer?
„Het bezoek is gebracht om een beeld te krijgen van de situatie van de huisvesting. Het gaat niet om het herkennen van kritiek. We delen allemaal het belang om goede woon- en leefomstandigheden voor arbeidsmigranten te waarborgen.”

Hebben deze rondleidingen het standpunt van het college inzake de huisvesting van arbeidsmigranten beïnvloed? Zo ja, hoe?
„Door alle media-aandacht hadden ze zich een bepaald beeld gevormd bij de omstandigheden. De bestuurders hebben nu met eigen ogen de situatie gezien.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden