Halloween Fright Nights
Halloween Fright Nights Walibi Holland

Burgemeester: Mud Masters, NCK wielrennen en Halloween Fright Nights gaan door

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Ondanks de toename van het aantal coronabesmettingen staan er in Biddinghuizen drie grote evenementen gepland: Mud Masters, het NCK wielrennen en de Halloween Fright Nights. Volgens burgemeester Jean Paul Gebben zijn alle plannen getoetst: „Mud Masters kan komend weekeinde veilig doorgang vinden.”

De burgemeester informeert de gemeenteraad in een brief over de stappen die zijn genomen ‘om tot veilige en verantwoorde evenementen te komen’. Hij is zich bewust van de risico’s in verband met corona, maar wijst erop dat Mud Masters is getoetst aan de werkwijze die door de gezamenlijke veiligheidsregio’s is ontwikkeld.

Goedgekeurd

Volgens Gebben hebben de organisatoren tal van maatregelen getroffen. Ook de diverse hulpdiensten en een arts infectieziekten hebben advies uitgebracht. Al die adviezen zijn door de Veiligheidsregio Flevoland goedgekeurd.

„De situatie rondom het coronavirus worden door de diverse partners continu gemonitord”, schrijft de burgemeester over Mud Masters. Hij kondigt aan dat er meteen opnieuw ontwikkelingen wordt ingespeeld. Daarbij wordt er ‘constructief gekeken naar de mogelijkheden’.

NCK en Halloween

Mud Masters mag dit weekeinde dus doorgaan. De Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen staan gepland voor zaterdag 3 oktober met start en finish bij Flevonice. De Halloween Fright Nights worden in alle weekeinden in oktober gehouden bij Walibi Holland. Voor deze twee evenementen wordt ‘voor zover mogelijk en relevant’ dezelfde benadering gekozen als voor Mud Masters.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden