Patrick Posthuma (trainer Asv Dronten)
Patrick Posthuma (trainer Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten tikt Lunteren helemaal van de mat: "Magere afspiegeling"

Sport

DRONTEN - Asv Dronten kan het zaterdag na een half uur al binnen hebben, maar vergeet een sloot vol aan kansen te benutten. Toch wordt het tegen Lunteren een makkelijke middag, want de Drontenaren winnen volledig terecht met 4-0.

Het is heel simpel: Lunteren heeft zaterdagmiddag helemaal niets in te brengen. Het geeft asv Dronten alle ruimte om te voetballen en blijft dat stug volhouden. Daarbij komt ook nog eens dat asv Dronten een heel prima potje voetbalt en dat resulteert dan weer in een klinkende overwinning. De zege krijgt gestalte als Florijn Diepstraten al vroeg de score opent, maar daarna blijft het lang bij die ene goal. Onvoorstelbaar, want de thuisploeg speelt kans op kans bij elkaar. Jodi de Boer mist zelfs ook nog een penalty.

Na rust heeft asv Dronten de tweede al snel binnen liggen. Yordi Schols maakt, op aangeven van de sterk spelende Yanick Leichtenberg, de 2-0 en daarna is het tijd voor Rihairo Meulens. De van VVOG overgekomen aanvaller maakt zijn competitiedebuut voor de Drontenaren en tekent daarin voor twee treffers. Hij maakt de 3-0 en de 4-0, wat tevens de eindstand is.

"Een magere afspiegeling van de kansenverhouding", concludeert trainer Patrick Posthuma terecht. "Ik ben zeer tevreden, we hebben het vandaag goed gedaan."

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden