Afbeelding
eigen foto C. van der Wel

Kleindierensportvereniging heeft weer een bestuur en houdt sobere keuring

Algemeen

DRONTEN - Kleindierensportvereniging (KDS) Oostelijk Flevoland hield vrijdag een keuring van jonge dieren. Er was geen ruchtbaarheid aan gegeven om te voorkomen dat er te veel mensen aanwezig zouden zijn. „Het was een sobere keuring, zonder randgebeuren”, aldus de vereniging.

Door vergrijzing van haar ledenbestand was het aantal fokkers en liefhebbers van kleindieren zoals kippen en konijnen, afgelopen voorjaar tot een dieptepunt gedaald. „Door de inzet van enkele leden kon er weer een bestuur gevormd worden en de eerste activiteit van de vereniging dit jaar was onlangs een feit”, meldt de club.

Negen fokkers

Negen fokkers namen hun mooiste dit jaar gefokte kippen en konijnen mee naar de keuring. Dat resulteerde in 90 dieren die door deskundige keurmeesters van een oordeel werden voorzien: „Een mooi aantal waar alle aanwezigen tevreden mee waren. Of er komend najaar landelijk nog grote shows gaan volgen is nog volslagen onbekend maar de fokkers waren blij om deze keuring mee te hebben mogen maken.”

„Mocht u interesse hebben om raskonijnen of kippen te gaan fokken, het bestuur kan u helpen met informatie en adressen van fokkers. En ze zullen u met open armen ontvangen om u als lid in te schrijven om daarmee de vereniging weer op te laten bloeien en het voortbestaan van vele mooie rassen te verzekeren”, besluit KDS Oostelijk Flevoland.

Prijzen

  • Konijnen: dhr. Pongers (Dronten) en combinatie Kelderman (Almere). 2e prijzen: Van den Tweel (Almere) en Van der Wel (Dronten).
  • Grote hoenders: dhr. Schrama (Biddinghuizen).
  • Krielen: dhr. Appel (Dronten).
Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden