Afbeelding
Sans Fotografie

Zorgen FvD over investeerders windplannen: „Worden de obligaties waardeloos?”

Algemeen

DRONTEN - De provinciale fractie van Forum voor Democratie heeft schriftelijke vragen gesteld over de windparken Blauw en Groen. Statenlid Anton de Lange maakt zich zorgen over de kleine investeerders die hun geld toevertrouwen aan de windkoepels.

De Lange wijst op de mogelijke vertraging van de windparken nu nog steeds niet duidelijk is wanneer de militaire radar in Nieuw-Milligen verdwijnt. Die radar gaat niet samen met de windmolens rondom Dronten en het ministerie van Defensie wil ‘m mede daarom verhuizen naar Herwijnen. De bewoners van dat dorp hebben echter beroep bij de Raad van State aangekondigd.

Kleine investeerders

Forum voor Democratie wil weten wat de stand van zaken rond de militaire radar is. Ook vraagt de fractie wat eventueel uitstel van de bouw van de windmolens betekent voor ‘kleine investeerders die hun geld hebben toevertrouwd aan de windplannen Blauw en Groen’.

Over windplan Blauw vraagt Anton de Lange: „Als de bouw van het windpark niet door kan gaan vanwege een financieel tekort, worden de obligaties dan waardeloos?” Windplan Groen biedt via de vereniging Windshare de mogelijkheid om te investeren. FvD wil weten of deze investeringen een hoog risico met zich meebrengen.

Windplangroen

Windplanblauw