Paardensport in de Flevomanege.
Paardensport in de Flevomanege. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente geeft nog dit jaar duidelijkheid over plannen voor locatie Flevomanege

Gemeente

DRONTEN - Er lijkt eindelijk duidelijkheid te komen over de toekomst van de locatie Flevomanege aan De Zuid in Dronten. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) kondigt aan dat hij de gemeenteraad nog vóór de jaarwisseling gaat informeren.

De gemeente is al 17 jaar met de stichting Flevomanege in gesprek over woningbouw op het terrein van de manege en de aangrenzende weide, die eigendom is van de gemeente. Er liggen sinds 2009 plannen voor de verhuizing van de manege naar de Wisentweg en twee jaar geleden werd er een bestemmingsplan vastgesteld voor het gebied.

Vertraagd

De zaak werd vertraagd toen de gemeenteraad in januari 2019 eiste dat het een groene wijk zou worden. De stichting Flevomanege beklaagde zich daarover in maart van dit jaar. Zij vreesden dat door de trage besluitvorming de haalbaarheid van hun nieuwbouw in gevaar zou komen.

Wethouder Siepel schrijft nu aan de gemeenteraad dat het van belang is dat er besluiten worden genomen: „Voor de stichting is dat nodig in verband met de financiering van de nieuwbouw.”

De afgelopen periode heeft het bureau P2 uit Rossum (Gelderland) gezocht naar oplossingen. De resultaten worden binnenkort gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dan wil de wethouder ook ‘inzicht geven in de voorgestelde vervolgstappen’.