Berghorst stopt alsnog als CDA-raadslid na illegaal huisvesten van Roemenen

Algemeen

DRONTEN - CDA-gemeenteraadslid Brenda Berghorst stopt alsnog. „Zij heeft laten weten dat zij na alle commotie van de afgelopen weken haar afweging heeft gemaakt en tot het besluit is gekomen het raadslidmaatschap neer te leggen”, aldus fractievoorzitter Siert Jan Lap.

Berghorst stond onder druk, omdat zij deze zomer een aantal Roemenen illegaal onderdak bood. Bovendien had zij haar functie als eigenaar van een uitzendbureau voor arbeidsmigranten niet opgegeven bij de gemeente Dronten. Eerder deze maand zei ze nog te willen aanblijven als raadslid.

Dappere beslissing

De CDA fractie had haar vertrouwen in Berghorst uitgesproken. Siert Jan Lap noemt het alsnog aftreden een ‘dappere beslissing’ en zegt respect te hebben voor het besluit: „Wij hebben er begrip voor dat Brenda tot deze afweging is gekomen.”

Zelf zegt het aftredende raadslid: „Ik heb ervaren dat beeldvorming een niet te onderschatten factor is en dat de combinatie van mijn recente ondernemerschap en het bekleden van een politieke functie mij als politicus en ook onze onderneming kwetsbaarder maakt.”

Ze zegt deze stap ‘met gemengde gevoelens’ te zetten: „Ik wil mijn dank uitspreken voor de vele reacties en het begrip dat ik de afgelopen tijd heb ontvangen over de complexe situatie die is ontstaan.”

Affaire Berghorst


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden