Het nieuwe clubhuis van De Vrijbuiters.
Het nieuwe clubhuis van De Vrijbuiters. Sven Kramer

Honk- en softbalclub De Vrijbuiters heeft weer een clubhuis: „Heel blij mee”

Sport

DRONTEN - Honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters heeft weer een clubhuis. Vandaag werden er vier units geplaatst langs de Educalaan, tegen de hockeyvelden aan. „We zaten sinds maart zonder”, verzucht voorzitter Sven Kramer, „We zijn er dan ook heel blij mee!”

De Vrijbuiters hadden tot voor kort hun clubgebouw in wat vroeger de kleedkamers van het openluchtzwembad waren. Met de sloop van zwembad Overloop ging ook dit gebouw tegen de vlakte. Het bestuur van de vereniging is een jaar of twee druk geweest om een vervangend clubhuis te krijgen. Vooral het overleg met de gemeente kostte nogal wat tijd.

De laatste maanden moest de vereniging het bovendien doen zonder opslagruimte. „Gelukkig heeft Karin Meijnders van het zwembad ons uit de brand geholpen en heeft de gemeente tijdelijk een container geplaatst. Maar het was wel even behelpen”, weet de voorzitter, „We hebben ook een aantal maanden zonder elektra gezeten, waardoor we niet eens een kopje koffie konden zetten voor onze gasten.”

Geschakelde units

Sinds vandaag heeft de vereniging weer een dak boven het hoofd. Er werden vier geschakelde units neergezet. Gezamenlijk vormen zij straks een kantine van 12 bij 6 meter met toiletten en kleedkamers. Er is gekozen voor een kleur die past bij het nabijgelegen Aat de Jonge-zwembad. De kosten van het hele project bedragen dik 50.000 euro, waarvan de helft door de vereniging wordt bekostigd en de andere helft door de gemeente.

Twee weken geleden is de club samen met de firma Knipscheer begonnen met het betegelen van het terras. Toen werd ook de riolering en de elektriciteit aangelegd. Het plaatsten van de units was vandaag niet het grootste werk. Dan was een kwestie van oppakken en neerzetten.

Klussen en inrichten

„Maar we zijn nog niet klaar”, legt Kramer uit, „Als vereniging zijn we nog een week of vier, vijf druk met klussen en inrichten op de zaterdagen. Aan het eind van het jaar is het waarschijnlijk helemaal klaar, zodat we in het nieuwe seizoen een nieuwe start kunnen maken.”

Het is zuur voor de vereniging, dat de senioren na vanavond waarschijnlijk geen gebruik kunnen maken van het clubhuis vanwege nieuwe coronamaatregelen. „Dat risico zit erin”, beseft Sven Kramer. Ook een officiële opening is nog niet gepland: „Dat is lastig in deze coronaperiode.”

De Vrijbuiters
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden