Patrick Posthuma, trainer Asv Dronten
Patrick Posthuma, trainer Asv Dronten ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten traint vanavond voorlopig voor ‘t laatst: „Een dubbel gevoel”

Algemeen

DRONTEN - Hoofdtrainer Patrick Posthuma van Asv Dronten heeft een dubbel gevoel bij het stilleggen van het voetbal: „Aan de ene kant ga je ervan uit dat het kabinet de juiste beslissingen neemt om ervoor te zorgen dat de volksgezondheid niet in het geding komt. Aan de andere kant plaatst denk ik heel Nederland vraagtekens bij het stilleggen van het buiten sporten.”

De aankondiging van Mark Rutte kwam ook voor Posthuma niet als een verrassing: „Je houdt er rekening mee.” Wel heeft hij zijn twijfels: „Ik ben geen geleerde en ze zullen heus hun afwegingen hebben, maar uit de cijfers blijkt volgens mij niet dat er besmettingen ontstaan door voetballen in de buitenlucht.”

Volksgezondheid op 1

„Natuurlijk, de volksgezondheid staat op één. Dat is het belangrijkste”, vervolgt de voetbaltrainer, „Maar het wegnemen van sporten bij mensen en het plezier bij mensen is ook een vorm van volksgezondheid. Dan gaat het om vitaliteit, mentale vitaliteit. Dus nogmaals: een dubbel gevoel.”

Een beslissing als deze komt nooit gelegen. Voor Asv Dronten komt daar nog bij dat het team lekker draait. „Het is doodzonde. Er stond een derby op het programma (thuis tegen Batavia’90 - red.) en daar kijk je toch naar uit”, erkent Patrick Posthuma, „We waren tot nu toe in ieder geval blij dat we nog mochten voetballen, alhoewel het spelen zonder publiek ook niet alles is.”

De laatste training

Vanavond heeft Asv Dronten voorlopig de laatste training. Daarna gaat Posthuma de avonden op een andere manier invullen. Zo denkt hij aan ontwikkelgesprekken met de spelers: „Normaal doe je dat voor of na de training, daar kunnen we dan nu avonden mee vullen.”

De trainer gaat ook de mogelijkheden bekijken om in hele kleine groepjes te trainen: „Dat is wellicht ook een optie. Dan moet ik er zelf wat meer uren in steken, maar dat vind ik niet zo erg. Ik sta met plezier op het veld.”