Wanneer zitten de terrassen weer ècht vol?
Wanneer zitten de terrassen weer ècht vol? ©maartenheijenk.nl

Horeca-ondernemer Perry de Moel zit in een dipje: „Dit voelt niet goed”

Algemeen

DRONTEN - „Zijn we wel met de goede dingen bezig?”, vraagt eigenaar Perry de Moel van café-restaurant Moellies in Dronten zich af na de aankondiging van de gedeeltelijke lockdown.

De horeca had in maart een half uur de tijd om de deuren te sluiten. De Moel hield vanavond rekening met eenzelfde termijn. Het was dan ook een verrassing dat de horeca ook morgenavond open mag.

„Ik zit even in een dipje”, lacht de horeca-ondernemer als een boer met kiespijn, „Op dinsdag komen bij ons de meeste bestellingen binnen, die hebben we allemaal afgezegd. We hadden vanavond een kortingsactie, want we dachten: we kunnen alles opmaken. We hebben de hele avond keihard gewerkt. En nu mag je morgen weer aan de bak…”

Elf weken

„We zijn dit voorjaar als horeca elf weken dicht geweest. Nu moeten we wéér dicht en vraag je jezelf af: wat zijn we dan opgeschoten met die elf weken? Zijn we wel met de goede dingen bezig? Ik ben geen deskundige, maar dit voelt niet goed.”

„We hadden de helft van de stoelen er uitgegooid, het terras ruimer gemaakt, je probeert er op alle mogelijke manieren rekening mee te houden. Blijkbaar is het allemaal niet voldoende. Dat steekt wel een beetje.”

En nu dit…

Hij heeft er begrip voor dat er maatregelen worden genomen: „Ik heb echt wel vertrouwen in de deskundigheid van de mensen die deze beslissingen nemen. Waarschijnlijk zegt iedere branche die getroffen wordt hetzelfde. Toch het is zuur als het jou raakt. Die elf weken haal je niet meer in, maar de mensen hadden er weer zin in, het liep lekker. En nu dit…”

„Je wilt niet dat de ziekenhuizen overstromen, dat is de discussie niet. We staan achter het idee van minder contacten. En als het tot twee weken beperkt blijft, dan gaat het misschien nog. Maar de vorige keer begon het ook met drie weken. Ik ben een beetje bang voor hetzelfde scenario.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden