Meerpaaldagen zijn voor winkeliers in Suydersee het belangrijkste evenement

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaaldagen zijn voor de winkeliers van winkelcentrum Suydersee het belangrijkste evenement van het jaar. Dit blijkt uit een enquête onder de winkeliers. Die bevinding is opmerkelijk, omdat de ondernemers vorig jaar de sponsoring van de Meerpaaldagen stop zetten.

Aan de enquête heeft 41% van de winkeliers deelgenomen. De raadpleging werd gehouden in het kader van de evaluatie van de gemeentelijke reclamebelasting. Deze belasting is in 2016 ingevoerd. De opbrengst wordt door stichting DOES besteed aan evenementen, marketing en belangenbehartiging voor het winkelcentrum

De winkeliers kunnen zich over het algemeen goed vinden in de reclamebelasting. 71% vindt dat de opbrengst aan de juiste evenementen en activiteiten wordt besteed. 75% is van mening dat het systeem met reclamebelasting voortgezet moet worden. Over het algemeen zijn de ondernemers tevreden over stichting DOES.

Ranglijst

Eén van de vragen uit de enquête luidt: welke evenementen zijn voor uw onderneming het belangrijkst. Daaruit hebben de onderzoekers de volgende ranglijst samengesteld:

  1. Meerpaaldagen
  2. Food & Fashion event
  3. Lifestyle & Beauty event
  4. Najaarswinkelactie
  5. Sinterklaas
  6. Koningsdag
  7. Moederdag event
  8. Tulpenactie
  9. Zomerbioscoop