Het buitenlokaal van De Flevosprong.
Het buitenlokaal van De Flevosprong. eigen foto

De Flevosprong heeft naast groen schoolplein nu ook een buitenlokaal

Algemeen

DRONTEN - Een groepje ouders heeft de herfstvakantie benut om het schoolplein van openbare basisschool De Flevosprong te vergroenen. Ook is er een buitenlokaal aangelegd.

Samen met Landschapsbeheer Flevoland en met steun van de gemeente Dronten werden in de patio boomstammetjes ingegraven voor een bijzondere lokaal. „Een buiten-lesplek voor natuurlessen, maar ook gewoon voor rekenen, taal of tekenlessen”, aldus Landschapsbeheer.

In het voorjaar gaan de kinderen hier nog bloemen zaaien: „De bloemen gaan hopelijk veel insecten aantrekken, die in de toekomst in het insectenhotel, dat tegen de zonnige zuidmuur wordt geplaatst, kunnen wonen.”

Enkele maanden

Ouders en leerkrachten zijn enkele maanden bezig geweest om het terrein rond de school te knappen: „Overal zijn plekken om te spelen, te rennen en te klimmen over boomstammen. Tikkertje spelen rond nieuw ingegraven palen, rennen door de wilgentunnel en kruipen door half ingegraven tractorbanden, wat wil je nog meer?”

De werkzaamheden vormden onderdeel van het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland basisschoolleerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen: „Om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het groen in hun omgeving.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden