Valbescherming kunstwerk Riff.
Valbescherming kunstwerk Riff. provincie Flevoland

Het gevaar is geweken: Kunstwerk Riff nu eigendom van gemeente Dronten

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland heeft de afgelopen week het landschapskunstwerk Riff overgedragen aan de gemeente Dronten. Dit is gebeurd nadat er eindelijk een oplossing is gevonden voor het risico dat bezoekers van het kunstwerk af vallen.

De geschiedenis van het kunstwerk kenmerkt zich door vallen en opstaan. Eigenlijk had het in 2018 gerealiseerd moeten worden ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet. Uiteindelijk werd het pas in oktober 2019 geopend, maar ook weer meteen gesloten omdat bezoekers er bovenop klommen en er geen afrastering was.

Valbescherming

Het kunstwerk van de Nederlands/Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma heeft de provincie Flevoland ruim 7 ton gekost. Na de oplevering zou het worden overgedragen aan de gemeente Dronten. Dit is vorig jaar echter niet gebeurd vanwege de problemen met de valbescherming.

Recentelijk heeft de provincie in overleg met Gramsma een oplossing gevonden voor de gevaarlijke situatie (zie de tekeningen). Het was voor de overheden aanleiding om het kunstwerk nu daadwerkelijk over te dragen. De gemeente is vanaf nu verantwoordelijk voor het onderhoud.

Video oktober 2019:


Valbescherming kunstwerk Riff.
Valbescherming kunstwerk Riff.
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden