De huidige situatie bij Roggebotsluis.
De huidige situatie bij Roggebotsluis. eigen foto

AZC alsnog akkoord met oplossing voor bushalte bij knooppunt Roggebot

Algemeen

DRONTEN - Het asielzoekerscentrum is alsnog akkoord gegaan met een nieuwe ingang voor voetgangers. Hierdoor wordt bij de reconstructie van het knooppunt Roggebot de wandelafstand naar de bushaltes een stuk korter.

Er wordt al maandenlang gesteggeld over de locatie van de bushaltes bij de vernieuwde Hanzeweg. Er was in de gemeenteraad van Dronten veel kritiek op de door het projectteam gekozen oplossing. Deze betekende namelijk, dat de AZC-bewoners 700 meter moesten omlopen voor de bus naar Kampen.

Vorige week hebben de directie van het AZC, de provincie Flevoland en de gemeente Dronten rond de tafel gezeten. Daarbij gaf de provincie aan, dat het geen oplossing is om de bushalte te verplaatsen naar de andere kant (de noordzijde) van de Hanzweg.

Extra ingang

Het AZC ging uiteindelijk akkoord met een extra ingang, uitsluitend voor voetgangers. Deze komt op het huidige terrein van Roggebothouse en sluit direct aan op de toekomstige bushalte naar Dronten. Ook voor de bus naar Kampen scheelt het enkele honderden meters lopen. Er komt een voetpad naar die halte.

„Door een combinatie van het verplaatsen van de ingang, het verkorten van de looproutes, duidelijke uitleg over de te lopen routes en maatregelen die oversteken ontmoedigen dan wel onmogelijk maken, is het risico op onveilige situaties beheerst”, schrijven B en W, „De kosten voor deze oplossingsrichting wordt door het project gedragen.”

Donderdag staat de verkeerssituatie op de agenda voor de gemeenteraadsvergadering van Dronten. B en W schrijven de raad dat er volgens alle partijen een veilige oplossing is gevonden: „Waar een ieder zich in kan vinden en waardoor aanpassing van de buslijnen niet meer noodzakelijk is.”

Knooppunt Roggebot